Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Usah Pandang Rendah Pada Diri Sendiri

0

Me myself yang dulu, tak pernah bermimpi nak ada bisnes sendiri. Nak jual2 langsung tak minat, tapi kagum dengan kawan2 yang berbisnes. Sokmo underestimate diri sendiri dengan alasan – TAK RETI LA, TAKDE BAKAT.

Padahal bila mintak orang bagi tazkirah tiap2 hari (ajk surau khennn) pandai kau pujuk orang dengan alasan,”Mana ada orang lahir terus pandai cakap. Semua tu kena prektis. Haaa..time ni la nak prektis!”

FB_IMG_1563098229362

Cewah. Time diri sendiri, banyak alasan bagiπŸ˜‚

Itu dulu lah. Sekarang..bisnes ni antara ‘sekolah’ yang banyak upgrade and improve myself. Banyak benda yang dulu kata tak boleh, tak reti tapi..eh sebenarnya boleh je aku buat.

Begitulah.

Kita selalu underestimate diri sendiri, pandang orang lain hebat sedangkan sama je semua pun ada rasa ‘takut’ untuk pertama kali.

Sedangkan, kita pun boleh tapi awal2 dah surrender. Kemon! Bagi peluang pada diri sendiri untuk cuba. At last kita akan rasa,

“EH, AKU PUN PANDAI LA BUAT BISNES SHAKLEE NI, TAK SUSAH MANA PUN!”

πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Mari beri peluang pada diri, keluarkan diamond yg ada dalam diri dan give value to others pulak. Pm terus na!

Zulaikha
Keep on goingπŸ’ͺ🏻

#ZedNaBiz

Sertai bisnes bersama kami, klik – www.wasap.my/60183164133/zednabiz

 

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge