Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nak Tau Kita Perform Dalam Bisnes, Mesti Ada Satu Ciri Ni.

0

Bila kita buat bisnes, mestilah kita nak perform kan. Sama juga macam orang yang bekerja..nak perform dalam kerja dia.

Tapi kesilapan ramai usahawan (termasuklah akak), dia ada mindset yang silap tentang apa tu PERFORM.

Bila kita rasa, PERFORM DALAM BISNES tu ialah..

– Sales laju
– Customer berduyun
– Naik rank
– Bonus besar

Dan kita rasa kita TAK PERFORM bila…

– Sales drop
– Customer semua reject
– Bonus ciput je

Kalau kita ada mindset macam ni.. sah² dah kita salah. Dulu pun akak fikir macam ni jugak tau. Asal sales kencang je, yeahhh aku dah perform.

Asal customer berderet je, fuhhh aku perform gila bulan ni

Asal order bertimbun je, yeayy perform lagi

Kesilapannya bila kita letak maksud PERFORM tu pada RESULT yang kita dapat sedangkan bukan tu maksud dia.

End up, yang rasa diri tak perform ni terus give up. Quit bisnes. Tukar bisnes lain etc.

Sedangkan PERFORM ni…

Hmm. Ada nak tau ke?

Sebab ni RAHSIA.

Kalau nak tau kena pm tepilah. Okey tak?

Kalau ok, komen NAK😆

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge