Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Catatan Ringkas Perjalanan Penyusuan 4 Anak

0

Sesi penyusuan anak bagi ummy memang satu perjalanan dan pengalaman indah, sebab kenangan dengan setiap anak tu berbeza..

Cabaran yang datang untuk setiap anak pun berbeza, sebab tu ummy nak coret sikit kat sini sebagai kenangan masa hadapan.

AYYASH

Syukur alhamdulillah lengkap tempoh 2 tahun penyusuan. Satu²nya yang cukup 2 tahun. Masa ni gigih angkut beg pam ke ofis sebab masih bekerja. Gigih bangun tengah malam buat power pumping.

Ada masa susu drop, ada masa terlebih meriah. Tapi alhamdulillah supply selalu cukup untuk bekalkan kat pengasuh.

Badan letih namatey. Balik keje terus flat. Masuk umur dia 6 bulan baru umi kenal set penyusuan shaklee. Alhamdulillah slowly badan recover dan bertenaga… Baru rasa enjoy breastfeeding journey😁

Thanks to SET BREASTFEEDING SHAKLEE😍

MIQDAD

Tempoh penyusuan sampai setahun 4 bulan. Stop atas nasihat doktor sebab masa tu pregnant + miqdad pun sakit (jantung berlubang) – BERAT BADAN TAK NAIK.

Dietitian suggest tukar susu pediasure utk weight gain dan masa tu miqdad guna ryles tube utk kurangkan guna tenaga dia utk sucking. Apepun alhamdulillah…

And Thanks to SET BREASTFEEDING SHAKLEE😍

UBAIDAH

Terpaksa wean off masa setahun 10 bulan bila dapat tahu pregnant. Huhu. Sikit lagi ummi nak dapat phd tapi takpelaaa. Okla tu.

Lagipun ubaidah ni sangat tak memilih makan, suka makan, setiap masa makaaannn je dia. Memang time ni rajinla umi masak macam² sebab hepi dapat budak kuat makan ni😂

Again, Thanks to SET BREASTFEEDING SHAKLEE😍

ARWAA

Baru genap sebulan tempoh penyusuan.. ada 23 bulan lagi untuk kita enjoy this amazing journey, my girl !

And of course, ummy sangat setia dan tak berpaling arah lagi. Of course SET PENYUSUAN SHAKLEE ni jadi pilihan 😍

tip-banyakkan-susu-ibu-set-berpantang-shaklee-atasi-masalah-susu-kurang
My little pwincess

Overall puashati dengan set ni sebab,

ESP bantu umi bertenaga, susu meriah, kulit jadi lembut dan bagus untuk kesihatan menyeluruh.

Omega, one of my family’s favourite. Anak² pun suka. Badan rasa ringan, bakar lemak jugak, sendi² takde rasa sakit, dan bantu sel² otak baby berhubung dan berkembang dgn baik

Ostematrix pulak a must item especially utk ladies la..kalsium banyak hilang masa tempoh menyusukan anak ni, so nak topup semula – i choose this beyond organic supplement and its really work!

Vitamin C untuk kuatkan antibodi mak dan anak, repair salur darah, cantikkan kulit (siapa tak suka cantik,kan😂)

B complex sangat² bantu utk relaxkan saraf, control stress dan kalau ihu menyusu ambil, dia boleh bantu improve motorskill anak tu nanti. Ni nutritionist yang cakap, bukan ummy😁

Vitalea improves function organ dalam badan dan bantu jaga hb kita kasi cantik all the time, multivitamin pertama didunia 😍

Alfalfa ni ibarat jamu la. Setengah tu kata macam kacip fatimah. Iols pun takpernah lagi makan kacip fatimah tapi alfalfa ni memang superb especially utk wanita lepas bersalin.

Banyak lagi kelebihan alfalfa ni, nak tahu pm jelah na.

set-menyusu-shaklee-banyakkan-susu-set-berpantang-shaklee-vitamin-masa-berpantang-tip-luka-cepat-sembuh
Set berpantang merangkap set menyusu

Now is the best part.

Set postnatal @ set breastfeeding ni tengah best offer this month. Utk mommies yang rasa nak go through every ups and downs dalam bf journey dengan lebih cool lebih happy ..

Lets grab this set this month.

Sebab berbaloi sangat untuk your breastfeeding journey dan paling seronok, baby pun dapat khasiat yang sama.. both healthy inshaAllah!

Dengan set ni boleh dapat FREE MEMBERSHIP, which is jimat dah Rm 65 kat situ😋

Nak tahu lanjut klik SINI

Nak dapat harga ahli, klik SINI

#setmenyusushaklee
#postnatalshaklee

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Comments are closed.