Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sakit Lutut Ketika Hamil

0

“Banyak ni naik. 2.6kg dalam masa sebulan. Kita buat test MGTT sekali lagi ye puan.”

Alahai. Janganla macam².

Tapi redha jelah, lagipun air gula kat klinik ni sedap gila rasa dia (serius niii)

Sebelum ni pun, setiap kali monthly cek up naik 2kg. Bulan ni naik lebih pulak, dekat 3kg!

Result first MGTT sebelum ni normal je. Alhamdulillah..kali kedua punya result pun normal. Lega😅

Tapi ada masalah lain pulak dah.

Disebabkan naik konsisten 2kg sebulan, berat badan pun naik dengan jayanya. Pregnant kali ni rasa bertambah comel lagi² tang muka😂

Masalah bila berat naik banyak ni…

Tiba² satu hari tu rasa sakit sangat lutut. YA. SAKIT LUTUT. Nak gerak sakit. Nak solat sakit. Memang sakit sangat.

Tak pernah terbayang rupanya rasa sakit lutut macam ni. Nak menangis rasa. Ingatkan biasa² je sakit dia.

Sebab tu ada mak² atau ayah² kita ngadu sakit lutut, ada yang sampai tak boleh jalan.

Solat pun terpaksa duduk je sebab.. MEMANG SAKIT SANGATTTTT.

Selama ni kau pandai sangat promote kat orang kalau sakit lutut makan omega ni. Bila mama bagitau sakit lutut, pandai nasihat mama jangan skip omega..haa ambikk.

Sekarang turn sendiri la.

HAA TELANNN OMEGA TU. JANGAN SKIPPP!

Eh elok lepas dua hari makan HILANG terus rasa sakit tu. Magic ke ape ni. Sendiri rasa takjub pulak😂

Korang kalau mak ayah ada sakit lutut ni, atau korang sendiri pun sakit lutut, i recommend try la omega ni.

Worth for your health. Bukan utk lutut je. Untuk jantung pun bagus. Untuk sendi. Utk perkembangan otak anak². Untuk kontrol kolesterol.

Oh ye. Cara ai makan ni lain sikit dari yang biasa. Makan ikut keperluan setiap masalah. Kalau takde masalah? Makan ikut recommendation.

Nak order, klik SINI

Nak dapat harga ahli lebih jimat, klik SINI

Enjoy your pregnancy journey!

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge