Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Persediaan Tahun Baru 2019

0

Assalamualaikum

2018 bakal melabuhkan tirai, masa pantas berlalu dan kita dah menghampiri ambang 2019. Umur semakin meningkat, mak ayah makin tua, anak-anak makin membesar.. amalan makin bertambah? mudah-mudahan..

Ramai yang dah mula menanam azam baru untuk 2019, walaupun sebenarnya kita as mukmin, orang yang beriman ni tak perlu tunggu pun tahun baru untuk mulakan azam baru. Sebab seorang mukmin tu, setiap hari, setiap jam, setiap saat bahkan setiap detik itu adalah peluang baru, selagi kita ada nafas..tak perlu tunggu tahun baru untuk berubah ke arah kebaikan.

Cuma sebab dah jadi culture, and maybe sebab senang untuk kita track progress dan achievement kita dalam masa setahun, so..boleh juga kita guna pakai term tahun baru tu kan.

Jadi bila dah buat semua post mortem, self reflection dan segala macam jurnal, ini 5 persiapan yang saya sendiri rasa perlu saya fokuskan untuk tahun 2019 ini.

Dengan nama Allah, semoga Allah permudahkan semua perancangan dan saya dapat capai impian 2019 dengan lebih mudah, tenang dan gembira, aameen!

Persediaan Tahun Baru 2019

1# Lebih bersistematik dan berdisiplin

2019 akan jadi tahun yang sangat mencabar mental dan fizikal sebab akan uruskan 3 heroes tu most of the time sendiri sebab husband dapat kerja jauh..(walaupun tak jauh mana tapi dah jadi pjj couple). Of course perlukan disiplin yang kuat untuk follow semua schedule yang dah dibuat untuk diri sendiri dan anak-anak.

2# Bisnes Lebih Grow

Ada banyak cabaran baru yang saya dah sediakan untuk diri sendiri untuk push diri go to the next level in my business. Saya selalu percaya, kejayaan tu tak akan datang dari comfort zone, so kalau saya rasa selesa hari ini..saya takkan dapat capai apa yang saya nak.2019 will be my best of the year, i feel it and i can achieve it whatever it takes.

3# Upgrade diri to the next level

Bukan je bisnes kena upgrade, of course dri kita pun mesti kena upgrade. Azam tahun baru untuk hidup dengan abundance mindset, buang segala blockage dalam diri, ready untuk terima abundance dalam hidup dan.. wanna be the best mom of my 3 heroes and the best wife of my greatesr husband 🙂

Apa azam, plan dan impian tahun baru anda? Jom kongsikan diruangan komen 🙂

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge