Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pendarahan Berpanjangan Tanda Cyst Anda Dalam Bahaya!

0

Zaman sekarang kerap kita mendengar wanita yang diserang penyakit cyst. Cyst ni dalam bahasa mudahnya adalah sejenis jerawat yang ada dalam badan kita. Benda ni boleh ada dalam mana-mana bahagian badan kita macam ovari, paru-paru, buah pinggang dan pankreas. Dan benda ni adalah normal.

Bila cyst ni macam jerawat, kita tahu yang jerawat ni pantang larang dia tak boleh nak picit sebab nanti senang merebak tempat lain kan. Cuma cyst ni ada kat dalam badan kita dan kita tak nampak benda tu. Jadi kita risau cyst ni pecah dan boleh merebak ke kawasan lain pula.

Banyak punca yang boleh menyebabkan cyst ni berlaku antara faktor utamanya adalah disebabkan masalah hormon tak seimbang dalam badan.

Tanda Ada Ovarian Cyst

1. Kembung perut atau bengkak

2. Pergerakan usus yang menyakitkan

3. Sakit perut sebelum atau semasa kitaran haid

4. Hubungan seks yang menyakitkan

5. Sakit di belakang atau paha

6. Pening dan muntah

Tanda Yang Menunjukkan Cyst Pecah Dan Dalam Keadaan Bahaya

Dan sekiranya ovarian cyst semakin teruk, anda memerlukan perhatian perubatan secepat mingkin. Gejala ini boleh membawa kesan serius sekiranya tidak dirawat lebih awal. Antaranya adalah seperti:

1. Sakit pelvis yang teruk atau rasa tajam mencucuk

2. Pendarahan yang berpanjangan & abnormal

2. Demam disebabkan jangkitan akibat cyst pecah

3. Kandungan / bayi gugur kerana acid dari cyst yang pecah

4. Rasa lemah, pengsan atau pening

5. Pernafasan sesak dan laju berbanding biasa

 

Sekiranya anda disahkan ada cyst dan fibroid anda boleh amalkan suplemen dibawah :

 

  • GLA Complex – Omega-6 yang bantu kurangkan keradangan dan bertindak membetulkan kembali hormon yang bercelaru dan tidak seimbang. Ia akan membantu menyeimbangkan kembali hormon estrogen dan progesteron.
  • Vitamin ACE – terdiri daripada gabungan Carotomax (vitamin A), Vitamin C dan Vitamin E. Ketiga-tiganya merupakan antioksidan penting untuk membunuh hormon xenoestrogen. Ia penting untuk elakkan pertumbuhan abnormal sel seterusnya mengelakkan cyst kembali membesar.
  • Vivix – mengandungi gabungan resveratrol dan polyphenols yang sangat berkuasa untuk memastikan sel kekal bertenaga dan muda. Ia bantu memperbaiki dan memulihkan serta bantu menghasilkan sel tubuh yang baru sehingga ke peringkat DNA. Vivix terbukti mampu merencatkan pertumbuhan sel tidak normal dari cyst dan menghalang pertumbuhan semula sel tidak normal.

Betul Ke Berkesan?

 

 

 

 

Cara Dapatkan Suplemen Untuk Cyst Ini :

Set ini hanya berharga RM 897.50 sahaja. Pelaburan berbaloi untuk nilai kesihatan kita.

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke SET CYST ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Pengeposan untuk seluruh Malaysia.

 

 

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge