Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Motivasi Bisnes Dari Kisah Dakwah Nabi Nuh

0

Dulu waktu belajar kat U, tahun dua tak silap masa tu ada satu silibus ni (antara silibus yang saya minat), cerita pasal kisah² Nabi berdakwah, salah satunya kisah dakwah Nabi Nuh alaihissalam.

Kita pun tau kan, punyalah lama Nabi Nuh berdakwah, dekat seribu tahun tapi yang follow dan terima seruan Nabi.. 87 orang je.(Kalau tak silap) Dalam 87 orang tu pulak, tak termasuk anak isteri Nabi.

Bayangkan sedih tak sedih bila dekat seribu tahun berdakwah tapi pengikut tak sampai seratus orang. Family sendiri pun tak support..

Kalau kita rasanya dah declare failure sangat dah

Tapi on top of that, inilah hikmahnya bila Allah tak pandang pun HASIL @ RESULT yang kita dapat tapi…

Bersyukur sangat sebab Allah lihat USAHA kita.

Rasa macam ‘failure’ tapi kisah ni lah antara banyak² kisah yang Allah gazetkan dalam AlQuran.

Sebab Allah nak bagitau pada kita, manusia yang bertitle Nabi pun hadapai rejection, hadapi kegagalan, hadapi ujian.

Inikan pula kita.

Kena reject dalam bisnes
Target belum achieve
Kena pulau, kena kutuk
Dan macam² lagi yang kita rasa berat nak terima

Percayalah. Nabi lebih dulu dah lalui sebelum kita.

Tapi Allah tak lihat hasil semua tu.
Allah nak tengok usaha kita. Action kita.

So janganlah rasa discouraged bila kita belum dapat result yang kita nak. Apa yang penting, KITA TERUSKAN USAHA DAN KERJA KITA.

Biar Allah setelkan selebihnya.

Bisnes-network-marketing-bisnes-paling-untung-2020-motivasi-bisnes

Lets create and design our life,
BE APART OF OUR AMAZING TEAM

ZedNa

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge