Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mindset Bisnes

0

Dengan bisnes ni.. dulu asyik fikir apa aku boleh dapat dengan bisnes ni. Sekarang, lebih pada fikir – “apa aku boleh beri pada orang dengan bisnes ni.”

Bisnes ni simple tapi tak mudah.

Pasti ada rejection. Yang penting kita tahu apa mindset dan expectation yang betul yang mesti kita ada kalau nak bina bisnes ni supaya kita keep on track.

Kena kenalpasti apa mentaliti yang perlu kita buang bila nak berbisnes. Dan apa mindset bisnes yang mesti kita tanam. ApaĀ² jadi kita tak cepat ‘sentap’ bak kata orangšŸ˜…

Paling penting, rasailah yang kita berbisnes ni sebab kita nak add value dalam hidup orang. Bukan nak menipu, apatah lagi nak ambil kesempatan atas orang lain.

Sebab apa yang kita buat ni memang nak tolong orang pun. Tolong tingkatkan kesihatan orang. Yang nak berbisnes, kita bantu untuk tingkatkan taraf ekonomi keluarga dia.

Bisnes ni bukan soal kita semata lagi dah.

Ia soal orangĀ² yang berada dibawah tanggungjawab kita. Inilah orangĀ² yang akan kita bantu, yang mahu dibantu dan yang sanggup bangkit untuk bantu diri sendiri.

Peluang ubah hidup ada pada tangan kita.
Jom bisnes dan daftar di sinišŸ‘‡šŸ¼

NAK BISNES

#zedna

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Comments are closed.