Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Atasi Masalah Kolestrol Secara Semulajadi

0

Phytocol-ST™ adalah formulasi khas Shaklee untuk fungsi membantu tubuh menghalang penyerapan kolesterol berlebihan dan menghalang pembentukan kolesterol tidak baik (Low Density Lipoprotein – LDL) di dalam sistem tubuh badan yang boleh membahayakan kesihatan, terutamanya sistem jantung.

kolestrol tinggi

Kajian menunjukkan bahawa, sebatian semulajadi tumbuhan yang dikenali sebagai sterol dan stanol amat membantu tubuh mengawal paras kolesterol apabila dicampurkan ke dalam menu diet harian.

Sterol dan stanol terdapat di dalam kebanyakan tumbuh-tumbuhan semulajadi termasuk buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Ia mempunyai asas struktur sama seperti kolesterol dan berfungsi untuk menghalang penyerapan kolesterol ke dalam tubuh bagi memperbaiki tahap kesihatan.

Gejala kolesterol tinggi tidak terhad berlaku kepada golongan tertentu sahaja. Ia boleh dialami pada sesiapa sahaja tidak kira individu, sama ada sedar ataupun tidak. Seseorang boleh mempunyai tahap kolesterol tinggi sama ada secara genetik, faktor umur dan penuaan, kerosakan organ atau tabiat pemakanan yang tidak sihat.

Dan lebih buruk lagi, tahap kolesterol yang tidak terkawal bakal menyebabkan peningkatan risiko penyakit jantung, pembunuh utama rakyat malaysia tidak kira lelaki atau wanita.

Fakta Pembunuh Utama Rakyat Malaysia

      Tahukah Anda?

tip kolestrol

  • Di Malaysia, lebih ramai orang mati akibat penyakit jantung berbanding kanser
  • Pada tahun 2004, sejumlah 9% atau 4000 orang daripada 50,000 orang pesakit yang dirawat di hospital meninggal dunia akibat penyakit jantung di seluruh Malaysia. Kematian akibat kanser menjadi faktor kedua sebanyak 7%
  • Statistik data menunjukkan bahawa 38% wanita berbanding 25% lelaki meninggal dunia satu tahun selepas serangan jantung yang pertama!
  • Aterosklerosis (arteri tersumbat) adalah penyebab utama penyakit jantung koronari dan pembunuh no. 1 penduduk dunia

SUMBER: PENYAKIT JANTUNG DAN RENDAHKAN PARAS KOLESTEROL – KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Kelebihan Phytocol-ST™

tinggi-kolestrol

Rendahkan paras kolesterol anda* dengan Phytocol-ST™. Ia mempunyai kebaikan dan kelebihan seperti:

  • Membekalkan anda 2000mg phytostherol berasakan tumbuhan setiap hari untuk menentang kolesterol tidak baik (LDL) yang berada di dalam tubuh anda
  • Phytostherol berasakan tumbuhan terbukti secara kajian klinikal di dalam lebih 80 jurnal kajian berkaitan fungsi merendahkan paras kolesterol LDL
  • Tiada bahan pengawet, perasa, pewarna dan pemanis tambahan!
  • Diperbuat daripada gabungan istimewa formulasi khas phytostherol yang terdapat secara semulajadi daripada tumbuhan

 

ummuayyash order

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge